Uiteindelijk hangt het van uw beweegredenen af om te beslissen welk papier u moet kiezen. Bij dat besluit spelen ook zeker een aantal subjectieve factoren mee. Doorgaans adviseren professionals het volgende:

  • Hoogglans afwerking is meer voor gekleurde landschaps- en natuur foto’s (zoals bloemen die groot zijn uitvergroot). Zelfs alledaagse vakantiefoto’s met levendige kleuren lenen zich doorgaans beste voor het hoogglanzend afdrukken.
  • Matte fotoafdrukken zijn echter ook geschikt voor (kleur of zwart-wit) foto’s met sterke, duidelijke structuren. Daarbij moet je denken aan architectonische foto’s of stadsafbeeldingen. Deze komen bijzonder goed tot uitdrukking op dit soort papier omdat ze niet worden onderdrukt door overmatige felle kleuren op de achtergrond. Ook portretten van personen zijn voorbestemd voor matte of satijne afbeeldingen. Dat komt omdat de contrasten hier een verminderend effect hebben dan bij glanzende foto’s. De lichte korrel gaat een stap verder door onregelmatige huidstructuren, zoals ouderdomsvlekken of tekenen, te verdoezelen.
  • Wanneer uw muuroppervlak verlicht wordt door een intense lichtbron, zoals de zon of sterk kunstlicht, dan kunnen lelijke reflecties op het beeld verschijnen. Bij matte prints die weinig licht reflecteren, hoeft dat geen problemen te zijn. Die kunnen eenvoudig, vanuit vrijwel elke hoek en onder alle lichtomstandigheden, worden bekeken. De grote foto poster van ons zal, daarom, ook met een satijnen afwerking resultaat weten te geven. In omgevingen met meer gematigde, of juist, weinig licht zijn glanzende foto’s echter zeer geschikt. Die geven, dankzij hun glanzend uiterlijk, mooie accenten aan uw afbeelding.

Uw afdruk geprint met behulp van de nieuwste technologie

Wij maken gebruik van moderne HP Latex inkt-printers die een hoge kleurdichtheid garanderen. Daardoor zijn onze afdrukken van de hoogste kwaliteit. Ons moderne drukproces zorgt ervoor dat de posters die wij afdrukken de hoogste kleurglans en diepte hebben. In vergelijking met conventionele inkten zijn latex inkten ook milieuvriendelijker. En de rijke en schitterende kleuren geven de fantastische scherpte en contrast waarmee uw poster optimaal tot z’n recht komt. Afdrukken die zijn gemaakt met behulp van ons latex drukproces kunnen in elke ruimte worden opgehangen. Ons latex drukproces stoot geen schadelijke stoffen uit en wordt geur-neutraal.