Wanneer u hier voor kiest ontvangt u een fotografische afdruk op gecoat papier met een zeer glad en glanzend oppervlak. Uw foto krijgt daarmee meer schittering wat zal bijdragen aan de typische glans van een foto. De kleuren in uw afbeelding zullen rijk in contrast zijn. Door het af te drukken op dit soort papier wordt uw foto levendiger, schitterender en verzadigder. Elk detail komt haarscherp naar voren (wij zullen uw foto niet verder aanscherpen, maar de illusie van de scherpte van deze speciale papier neemt wel toe).

Dat is precies hetgene dat alle fotografen wensen! Maar het kent ook een aantal nadelen. Het extreem gladde oppervlak (dat zelfs een beetje kleverig aanvoelt) is zeer kwetsbaar voor vuil en vingerafdrukken. Zeker wanneer het wordt aangeraakt zonder handschoenen, worden de vingerafdrukken duidelijk zichtbaar.

Dat kan men verwijderen door middel van een doek of een speciale foto reinigingsoplossing. Desalniettemin raden wij dit papier af wanneer u kleine kinderen in huis heeft. In dit geval is zelfs uw mooiste muurschilderingen niet veilig en dan zal de noodzaak voor frequente reiniging zeer vervelend zijn.

De foto achter glas plaatsen zou een oplossing kunnen zijn, ware het niet dat glanzende prints aan het glas blijven kleven.

Wanneer de zorg voor de foto’s echter niets uitmaakt dan raden wij het gebruik van papier sterk aan.